31.7 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Contrabandist prins de poliţişti după ce s-a răsturnat cu maşina. Avea mai multe colete cu ţigări de contrabandă

politia de frontiera, masina rasturnata

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia a identificat o persoană, cetăţean român, care transporta cu un autoturism, peste 65.000 ţigarete de contrabandă. În încercarea de a scăpa de echipajul Poliţiei de Frontieră, bărbatul  s-a răsturnat cu maşina plină cu ţigări.

În data de 10 iunie, în jurul orelor 22.50, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stînca, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Deoarece se deţineau informaţii că de pe raza localităţii de frontieră Stînca urma a fi transportată o cantitate de ţigări de provenienţă R. Moldova, a fost monitorizată intrarea în localitate şi, la scurt timp, poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism marca Ford Mondeo. Întrucât conducătorul auto nu a oprit, poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului.

După câteva sute de metri, şoferul maşinii a pierdut controlul volanului şi autoturismul s-a răsturnat. Soferul a părăsit autovehiculul avariat şi a fugit de la faţa locului, însă a fost reţinut, la scurt timp, de poliţiştii de frontieră şi identificat ca fiind cetăţeanul român Petrişor M., în  vârstă de 23 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Botoşani.

În imediata apropiere a autovehiculului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, iar, în urma inventarierii s-a stabilit ca este vorba despre 65.200 de ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 9.508 lei. Ţigările şi autoturismul marca Ford Mondeo, în valoare de 6.700 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

politist de frontiera, masina rasturnata politist de frontiera, tigari

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA