16.4 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Contrabandă făcută cu autocarul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit, într-un autocar condus de un cetățean român, 60 de litri de alcool şi 1800 de ţigarete ascunse în cutii cu diferite produse.

Ieri, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocar care efectua o cursă regulată pe  ruta Chişinău-Iaşi.

În timpul controlului, echipa comună a descoperit, printre bagajele pasagerilor, mai multe cutii care conţineau 60 de litri de băuturi alcoolice, fără documente de provenienţă şi 1800 de  ţigarete. Potrivit anchetatorilor, bunurile aparţineau şoferului autocarului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 2.200 de lei, șoferul autocarului fiind sancționat de către Autoritatea Vamală cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA