0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Constantin Palade a fost desemnat ”Fermierul anului 2021” / FOTO

După un an de pauză, Ionică Nechifor și Asociația de Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis au organizat din nou “Balul fermierului”, evenimentul care adună cei mai mari crescători de oi karakul din zona Moldovei.

Pentru că anul trecut nu s-a putut organiza balul din cauza restricțiilor impuse de autorități și a numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus, organizatorii au pregătit câteva surprize fermierilor.

Evenimentul a debutat cu o prezentare a oaspeților veniți din alte zone ale țării. Este vorba de Mândruța Mitru (Agenția Națională de Zootehnie), Nicolae Cioranu (președinte Asociației”Păstorul Crișana” Arad) și Georgiana Udrescu (vicepreședintele Asociației Naționale a Crescătorilor de Caprine din România CAPRIROM). Printre invitați s-au numărat și câțiva politicieni botoșăneni precum și șefi de instituții din domeniul agricol.

30 de premii pentru fermieri

Anul acesta, Asociația Moldoovis a premiat 30 de fermieri care au avut rezultate bune în cursul anului 2021. Pe lângă diplome și materiale de informare, fermierii au fost recompensați și cu diverse premii precum drujbă, motocoasă, flex și alte obiecte folositoare în gospodărie.

Fermierul anului este din comuna Gorbănești

În urma evaluării, cel mai mare punctaj l-a avut Constantin Palade, el fiind desemnat “Fermierul anului 2021”. Constantin Palade este din localitatea Bătrânești, comuna Gorbănești, și are aproape 300 de oi din rasa Karakul de Botoșani.

“Mulțumesc din suflet! Mă motivează acest premiu și nu îmi doresc decât un an nou fericit și să fie un an cu ploi că de la ploi au ce paște oile”, a spus Constantin Palade.

După festivitatea de premiere, a urmat un program artistic cu Fetele din Botoșani și Florin Vasilică iar fermierii au uitat de probleme și s-au distrat până în jurul orei 22.00 când s-a încheiat evenimentul.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA