3 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Consiliul Național al Elevilor le cere lui Iohannis şi Ponta să discute şi despre problema tinerilor

elevi in curtea scolii

Consiliul Național al Elevilor (CNE), unica structură de reprezentare a elevilor din România, face un apel public către cei doi candidați la funcția de Președinte al României să abordeze, în dezbaterile electorale pe care le susțin înaintea celui de-al doilea scrutin electoral, problemele educaționale și de tineret pe care societatea românească trebuie să le gestioneze.

Organizația reprezentativă a elevilor din întreaga țară propune dezbateri centrate pe problemele pe care sectorul educațional le întâmpină. Discuțiile se vor axa pe probleme cu care educația universitară și cea preuniversitară se confruntă, precum și dificultățile pe care elevii și tinerii le resimt.

De asemenea, structura reprezentativă a elevilor atrage atenția candidaților asupra unor teme precum finanțarea sectorului educațional, conținutul programelor și integrarea tinerilor pe piața muncii după finalizarea studiilor, solicitând o poziție clară privind aceste aspecte. În plus, CNE solicită candidaților să facă referire și la probleme care sunt identificate în sectorul de tineret – rata crescută a șomajului în rândul tinerilor, alocarea fondurilor europene pentru tineri sau lipsa de oportunități sociale care este resimțită de către tineri.

Tinerii români au dreptul să afle care sunt intențiile celor doi candidați pentru funcția de Președinte al României și să li se răspundă întrebărilor, cu scopul ca, în data de 16 noiembrie 2014, aceștia să facă o alegere informată.

Așteptăm cei doi candidați să răspundă invitației noastre și alte organizații de tineret să se alăture acestui demers.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA