0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Consiliul Local Botoşani a devenit un fel de AJOFM. Consilierii trădează partidele pentru un serviciu oferit de PSD

consiliul local

Consiliul Local Botoşani a devenit un fel de AJOFM iar primarul Portariuc organizează bursa locurilor de muncă. Consilierii care nu au serviciu, sunt angajaţi imediat dacă susţin proiectele edilului.

Doi consilieri locali de la Partidul Democrat Liberal au trădat formaţiunea pe listele căreia au fost aleşi pentru a avea câte un loc de muncă. Primul a fost Florin Ghiorghiţă. Ghiorghiţă a fost viceprimar al municipiului Botoşani, a fost membru PDL şi unul dintre oamenii de bază ai fostului primar Cătălin Flutur.

În 2012, Florin Ghiorghiţă a candidat din nou pentru un mandat de consilier local şi spera să mai fie patru ani viceprimar. Cătălin Flutur a pierdut alegerile iar Florin Ghiorghiţă a rămas simplu consilier local. Timp de doi ani, a fost unul dintre cei mai vocali consilieri locali. Nu a existat şedinţă de Consiliu Local în care să nu îl critice pe primarul Ovidiu Portariuc sau pe viceprimarul Cosmin Andrei. Avea interpelări de câte 30-40 de minute şi la fiecare proiect propus de Portariuc a avut câte ceva de obiectat. De vreo câteva luni, Florin Ghiorghiţă şi-a schimbat atitudinea în şedinţele de Consiliu Local. Imediat au apărut zvonuri că a bătut palma cu Portariuc. Ulterior, au apărut zvonuri că Florin Ghiorghiţă va fi director regional la Registrul Auto Român. Informaţia a fost confirmată chiar de acesta în urmă cu o săptămână dar a declarat că a obţinut funcţia cu sprijinul unor oameni de afaceri şi nu cu sprijinul PSD-ului.

Coincidenţă sau nu, la mai puţin de o săptămână de la această declaraţie, Florin Ghiorghiţă a votat pentru înlocuirea viceprimarilor Eugen Ţurcanu (PDL) şi Cătălina Lupaşcu (PNL) cu Marius Buliga (independent) şi Cosmin Andrei (PSD).

Al doilea consilier local care a trădat PDL-ul a fost Marius Buliga. Un tânăr care a venit în PDL cu câteva luni înainte de alegerile locale din 2012. Fiind de o altă religie decât cea ortodoxă, liderii PDL au considerat că prin includearea lui Buliga pe lista Consiliului Local, vor reuşi să obţină mai multe voturi. S-au înşelat de două ori. Buliga nu a adus voturile scontate la alegerile din 2012 iar la prima oportunitate şi-a trădat partidul şi a fugit la ciolanul PSD. Inclusiv unii social democraţi au recunoscut că negocierile cu Buliga nu au fost absolut deloc dificile. Neavând un loc de muncă, fostul consilier local PDLşi-a trădat partidul şi a acceptat imediat funcţia de viceprimar.

Interesant este de văzut ce va spune Ovidiu Portariuc în campaniile electorale care vor urma. Până acum, primarul a acuzat în permanenţă că Flutur şi Ghiorghiţă au îndatorat oraşul, că s-a furat. Îl acuza pe Ghiorghiţă de implicare în afacerea HSR, de ceea ce s-a întâmplat cu câinii maidanezi şi de panseluţele care ar fi costat mult mai mult decât preţul real. Ce să înţelegem după ce Portariuc şi Ghiorghiţă s-au aliat? Că de fapt nu a fost nimic adevărat sau că Portariuc îşi asumă trecutul lui Ghiorghiţă şi că a apelat la el pentru a învăţa unele şmecherii?

Din această trădare, ar trebui să înveţe cu toţii, inclusiv cei de la PSD. Îşi pun oameni pe listele de consilieri deşi aceştia nu merită să fie acolo. S-au făcut liste pe tot felul de prietenii, grade de rudenie şi interese financiare. Au ajuns consilieri locali sau judeţeni nişte oameni care nu au demonstrat nimic până atunci iar de votul lor depinde soarta unei comune, unui oraş sau unui judeţ.

Ceea ce se întâmplă acum în Consiliul Local Botoşani reflectă foarte bine nivelul clasei politice din România. Trădare, minciună, jocuri de culise, promisiuni, lipsă de caracter şi realizarea doar a propriilor interese.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA