20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Consiliul Judeţean trebuie să plătească zeci de miliarde ca urmarea a controalelor Curţii de Conturi

cjbt sorescu,turcanu,achitei

Consiliul Judeţean Botoşani trebuie să recupereze zeci de miliarde de lei vechi ca urmare a unor controale efectuate de către Curtea de Conturi. Vicepreşedintele Gheorghe Sorescu spune că majoritatea neregulilor constatate sunt din perioada 2009-2012.

“Trebuie să ducem la îndeplionire nişte hotărâri ale Curţii de Conturi care din păcate trebuiau duse la îndeplinire de vechea administraţie. Termenul de prescripţie începe de la data la care s-a constatat o anumită faptă. Sunt situaţii din 2009. Noi am încercat să luăm măsuri din 2012. Instanţa de judecată a constatat că intervenţiile pe care le-am avut noi au cumva un grad de tardivitate. Suntem puşi într-o situaţie delicată de a încerca să purtăm discuţii cu vechea administraţie sau chiar să ajungem la a stabili nişte responsabilităţi”, a precizat Gheorghe Sorescu care a adăugat:

“De exemplu, o decizie din 2012, suma este 50 de miliarde. Mai sunt sume ca urmare a drepturilor salariale. S-au dat nişte drepturi salariale ca supliment de hrană la Protecţia Copilului. Curtea vrea ca la acele sume să se plătească impozit, CAS. S-au acordat drepturi salariale în valoare de 40 de miliarde dar acestea au mai adunat vreo 30 de miliarde de accesorii. Sunt nişte sume foarte mari. Discutăm de nişte sume care s-au dat prin 2009-2010. O să avem o discuţie cu vechea conducere. Noi trebuie să avem o reacţie. Suma trebuie recuperată”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA