24.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

Consiliul Județean și-a mutat sediul pe Calea Națională 

Consiliul Județean Botoșani s-a mutat în sediul de pe Calea Națională 28A, pentru ca Palatul Administrativ să poată intra în reabilitare.

Astfel, Consiliul Județean Botoșani va funcționa de astăzi într-un sediu nou, pe Calea Națională, într-o clădirea care a aparținut pe vremuri Uzinelor Textila și unde funcționează acum și ISU Botoșani.  Valoarea proiectului de reabilitare energetică a Palatului Administrativ este de 15,4 milioane de lei, din care 12,3 milioane lei sunt bani asigurați din PNRR. Termenul pentru implementarea proiectului este 25 octombrie 2025.
Anul trecut, a fost reabilitată fațada Palatului Administrativ, iar Consiliul Județean Botoșani a suportat 60% din valoarea totală a lucrărilor, respectiv 1,3 milioane de lei.

Palatul Administrativ Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971

Palatul Administrativ Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971  și a fost dat în folosință în 1972. În peste jumătate de secol de existență, clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare.
Palatul Administrativ poartă semnătura lui Nicolae Porumbescu, fondatorul Școlii de arhitectură din Iași. Este una dintre cele mai reprezentative clădiri construite în România înainte de 1989, alături de Palatul Parlamentului, Casa Scânteii (Casa Presei), Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava sau Ansamblul Piața Unirii Iași.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA