10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Consiliul Judeţean Botoşani riscă să restituie banii pentru un drum finalizat în 2013

pomarla primar

Consiliul Judeţean Botoşani a accesat în urmă cu circa patru ani un proiect transfrontalier pentru reabilitarea unui drum de zece kilometri. Proiectul a fost realizat, drumul arată foarte bine dar din păcate una dintre condiţiile pentru aprobarea proiectului nu a mai fost îndeplinită iar Consiliul Judeţean Botoşani riscă să ajungă în situaţia de a restitui banii europeni încasaţi.

În decembrie 2013, drumul Cristineşti – Baranca – Fundu Herţii – Racovăţ a fost finalizat iar oficialităţile judeţului au tăiat panglicaşi au considerat că şi-au încheiat misiunea. Drumul a fost modernizat prin intermediul Programului Operaţional Comun (POC) România – Ucraina – Republica Moldova iar una din condiţiile care trebuiau îndeplite era deschiderea Punctului Vamal Racovăţ. Lucrările la Vama Racovăţ au fost reluate anul trecut, s-a ajuns la peste 90% dar ulterior s-au sistat din nou. În contextul actual din Ucraina, nu se ştie dacă această vamă va mai fi deschisă în următoarea perioadă ceea ce ar însemna nerespectarea unuia din principalele criterii de aprobare a proiectului.

„Avem acel drum realizat pe fonduri transfrontaliere. S-au pus nişte indicatori printre care şi deschiderea punctului vamal de la Racovăţ. Dacă Vama Racovăţ va fi închisă în momentul în care vor veni să facă monitorizarea, Consiliul Judeţean va trebui să restituie bani. Eu sper că nu se va întâmpla. Cred că în acest an se va deschide vama şi vom scăpa de această presiune”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla.

Valoarea totală a proiectului a fost de 11,7 milioane lei fără TVA.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA