1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Consiliul Județean a aprobat construirea unui laborator de radioterapie

Consiliul Județean Botoșani, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență
„Mavromati”, au demarat un nou proiect   realizarea unui Laborator de Radioterapie modern în apropierea Secției de Oncologie, care, l-a rândul ei va fi modernizată și reabilitată în acest an printr-un proiect finanțat de CNI. 

Astfel, în ultima ședință de plen a Consiliului Județean au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Laboratorului de Radioterapie rezultați în urma realizării studiului de fezabilitate. Astfel, clădirea va avea o suprafață de 1.848,99 metri pătrați și un regim de înălțime 2S+P+E. Din Studiul de Fezabilitate a rezultat o valoare de investiție de 56.945.087,18 lei, inclusiv 19% TVA și 25% cheltuieli aferente marjei de buget și a rezervei de implementare pentru ajustarea de preț conform HG nr. 1116/2023.

În ultimii trei ani, Consiliul Județean a investit în Spitalul Județean Botoșani și are în implementare proiecte, finanțate din fonduri europene, PNRR, guvernamentale sau bugetul propriu, care totalizează aproximativ 45 de milioane de euro. La acestea se adaugă 5 milioane de euro pe care Consiliul Județean le-a alocat Spitalului în acest an din bugetul propriu. „Responsabilitatea noastră, a administrației județene, ține de dezvoltare și de investiții. Vrem ca botoșănenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, iar pentru aceasta, pe lângă eforturile noastre administrative, trebuie ca toți factorii din sistemul sanitar, fiecare pe linia lui de competență, să-și facă treaba cu maximă responsabilitate și empatie față de pacient”, a spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Scopul radioterapiei este să distrugă celulele canceroase, pentru ca acestea să nu afecteze alte țesuturi sănătoase. Beneficiul acestui tratament constă în faptul că poate fi folosit pentru numeroase tipuri de cancer, inclusiv pentru cancerul la sân.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA