Executivul primăriei Botoşani au demarat procedura de achiziţionare a casei Ankele din Centrul Istoric al municipiului, o clădire care are o suprafaţă ocupată la sol de 585 m.p. şi o suprafaţă construită desfăşurată de 1101 m.p.
În toamna acestui an, primarul Cătălin Flutur anunţa că îşi doreşte achiziţionarea şi apoi reabilitarea clădirii după care vrea să mute Poliţia Locală şi alte servicii din primărie.
În 2013, fostul primar al municipiului Botoşani a demarat procedura de achiziţiei a Casei Ankele din Centrul Istoric al municipiului Botoşani. În martie 2013 s-a emis o hotărâre de Consiliu Local privind constituirea unei comisii pentru urmarea procedurilor şi negocierea clauzelor contractuale pentru achiziţionarea de imobile necesare pentru lucrări de investiţie de interes local. Ulterior, nu s-a mai făcut nimic pentru achiziţionarea Casei Ankele. Între timp, primarul Cătălin Flutur a scos de la naftalină acea hotărâre şi a venit în Consiliul Local cu un proiect privind aprobarea de principiu, a cumpărării casei Ankele.
Proiectul de hotărâre a stârnit controverse în Consiliul local între liberali şi social democraţii. Cu toţii au fost de accord cu preţul de 400.000 de euro dar viceprimarul Marian Murariu a cerut ca negociarea privind achiziţia să se facă după efectuarea unei expertize tehnice şi apoi a unei noi evaluări a imobilului.
Problema este cine va plăti expertiza tehnică şi apoi evaluarea. Proprietarul clădirii sau Primăria municipiului Botoşani. Primarul Cătălin Flutur a invocat faptul că primăria nu poate plăti o expertiză la o clădire care nu îi aparţine.
Cert este că până în momentul în care liberalii şi social democraţii nu vor ajunge la o înţelegere, casa Ankele nu va putea fi cumpărată şi va rămâne în continuare una dintre ruinele Centrului Istoric al Botoşaniului.