-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Consilierii locali se opun propunerii lui Portariuc ca parcul Cornişa să fie administrat de o firmă privată. „Fiecare copil trebuie să aibă ore gratuite”

consiliul local botosani

Primarul Ovidiu Portariuc a venit în urmă cu câteva săptămâni cu propunerea ca Parcul de Agrement Cornişa să fie administrat de către o firmă privată iar primăria să încaseze o sumă de bani anual sub forma unei redevenţe. Propunerea nu este agreată de către consilierii locali.

Consilierul local Gheorghe Iavorenciuc consideră că ar trebui înfiinţat un serviciu care să se ocupe special de administrarea parcului. Mai mult, el spune că trebuie găsită o formulă astfel încât toţi elevii din Botoşani să aibă acces gratuit câteva zile pe lună.

„Nu trebuie să transformăm acest parc într-o afacere. Să se facă un nou serviciu. Va fi un serviciu care va avea 100 de oameni. Trebuie făcută multă publicitate pe mass-media centrală, în Ucraina, Moldova. Chiar este un lucru extraordinar. Trebuie foarte multe programe sociale. Fiecare copil, de la grădiniţă şi până la liceu, trebuie să aibă ore gratuite din partea Consiliului Local. Cum au pensionarii gratuitate la tramvai şi revelioane, aşa trebuie să aibă elevii la parcul Cornişa”, a precizat Gheorghe Iavorenciuc.

Parcul de Agrement Cornişa ar trebui finalizat anul viitor dar la modul cum decurg lucrările este greu de crezut că să va întâmpla acest lucru.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA