Conducătorii FC Botoşani vor din nou în Europa League: “Am învăţat din greşelile pe care le-am făcut vara trecută”

0
429

cornel sfaiter1

FC Botoşani a ratat participarea în play-off-ul Ligii I dar conducătorii clubului se gândesc la o nouă participare în Europa League. Din cauza datoriilor, unele echipe care se califică în play-off riscă să nu primească dreptul de a juca în Europa League.

La ora actuală, nici FC Botoşani nu are o situaţie financiară foarte bună. Clubul botoşănean a încheiat anul 2015 cu datorii către jucători, bugetul statului şi furnizori dar se încearcă achitarea restanţelor până la data de 31 martie astfel încât să se poată obţine licenţa UEFA.

“Mai avem restanţe către jucători şi furnizori. Am reuşit şi am achitat două salarii. La o parte dintre jucători mai avem de plată salariile pe noiembrie şi decembrie. Mai sunt obligaţiile la bugetul statului. Până la 31 martie trebuie să achităm toate restanţele către jucători şi bugetul statului pentru a putea obţine licenţa UEFA”, ne-a spus Cornel Şfaiţer care a mai precizat că îşi doreşte o nouă participare în Europa League:

“Trebuie să credem în locul şapte şi să credem că putem juca din nou în Europa League chiar dacă nu vom reuşi pe criteriu sportiv. Clasarea pe locul şapte ar fi o performanţă pentru noi. Am învăţat din greşelile pe care le-am făcut vara trecută. Sper să reuşim câteva achiziţii bune în această iarnă iar în vară să nu mai fim nevoiţi să aducem mulţi jucători. Am greşit în vară dar până la urmă s-au selectat iar jucătorii pe care îi avem acum în lot vor rămâne o perioadă mai lungă de timp la Botoşani. Nu toate transferurile din vară au fost nereuşite. O nouă participare în Europa League ar fi ceva extraordinar. Nu dorim răul nimănui dar în fotbalul românesc sunt probleme mari”.

În 2015 FC Botoşani a jucat pentru prima dată în istoria fotbalului botoşănean, în Europa League. În primul tur al preliminariilor, FC Botoşani a trecut de georgienii de la Spartaki Tskhinvali după care a fost eliminată de Legia Varşovia.