-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Condiţii sporite pentru pacienţi. Şefii de la Mavromati vor să doteze rezervele din spital

maternitatefinalizata19

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta au de gand sa modernizeze toata rezervele din incinta unitatii medicale.
Taxa pe zi va fi de 20 sau 30 de lei, in functie  de confortul din incapere. In spital, intr-o sectia mai mica sunt cate trei rezerve, iar in una mai mare cate sase-sapte astfel de incaperi.

„Urmeaza sa le facem cu confort sporit ceea ce inseamna ca va trebui sa achizitionam acolo niste dotari care sa permita incadrarea in aceasta categorie, cum ar fi televizor, frigider”, a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul  Judetean de Urgenta.
In sectia de obstetrica si ginecologie sunt amenajate rezerve moderne. Sunt patru rezerve cu un pat si tot atatea cu doua paturi.
Incaperile au conditii sporite pentru mamicile  care vor sa plateasca 30 de lei pe noapte. Solicitari sunt, spun medicii, insa, numai in  proportie de 50-70 la suta.

„Solicitari sunt, gradul de ocupare fiind intre 50 si 70 %  noi avem acuma functionale patru rezerve cu un pat si patru cu doua paturi. In general mamicile prefera rezervele cu un pat”, a declarat Gina Puflea, medic sef sectia de  obstetrica si ginecologie.

Rezervele de la Maternitate au fost dotate  de cativa sponsori din Botosani.  Cel mai sigur, si la spitalul judetean se va apela la aceeasi metoda.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA