20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Concurs judeţean destinat copilor din şcolile speciale şi celor cu probleme medicale

concurs copii ces

În data de 20 aprilie 2016, la Școala Gimnazială Nr. 7 din Botoșani, s-a desfășurat concursul județean ”CUPA TEMERARII”, editia  a V-a. Competiția s-a adresat atât elevilor integrați din școlile de masă, cât și elevilor din școlile speciale, din județul Botoșani.

Au participat elevi ai Liceului Tehnologic ”Sf. Stelian”, ai Școlilor Gimnaziale Nr. 2, 12, 17, Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae”, Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Botoșani, precum și elevi ai școliilor din Gorbănești, Stăuceni și ai Liceului ”D. Botez” Trușești.

Probele de concurs au fost: alergare de viteză, săritură în lungime de pe loc și aruncarea mingii de oină la distanță, la care participanții au obținut rezultate foarte bune.

Concursul nu ar fi fost posibil fără implicarea coordonatorilor (prof. Paraschiva Ungureanu, prof. Maria Achilăriței, prof. Alina Tătărășanu) și fără  sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Botoșani, care a răsplătit participanții cu tricouri, dulciuri și diplome.

”Concursul  s-a născut din dorința de a stimula interesul pentru mișcare și sport, ca modalitate de menținere a stării de sănătate. Sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili, îi disciplinează, le dezvoltă abilitățile de comunicare, cooperare și toleranță. Le mulțumesc partenerilor, profesorilor, voluntarilor, părinților și elevilor, fără de care concursul nu ar fi fost posibil”, a spus Maria Achilăriței, unul dintre coordonatori.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA