15.4 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Concedieri în masă la Poșta Română. Scade numărul angajaților, cresc salariile celor rămași

Poșta Română intră în procedura de reorganizare. A demarat o nouă strategie de dezvoltare și diversificare economică pentru creșterea calității serviciilor și reorganizarea aparatului administrativ.

Poșta Română, care are peste 25.000 de salariați, va disponibiliza cel puțin 21% din personalul funcțional administrativ și cel de conducere în cursul acestui an.

Discuția legată de concedierile din cadrul companiei a început încă de acum un an. ​Numărul de personal prognozat la sfârșitul anului 2021 în Poșta Română este de 23.980 salariați, cu 1.016 salariați mai puțin decât erau înregistrați la finalul lui 2020. Astfel, printre măsurile apărute în bugetul de venituri și cheltuieli al companiei se numără și reducerea de personal.

Șeful companiei de atunci, Horia Grigorescu, a transmis la vremea aceea o informare către toți directorii și le-a cerut, pe fondul necesității optimizării organizatorice, eficientizării activității, dar și al reducerii prestațiilor din ultimii ani, să propună lista posturilor care vor fi desființate. 300 de angajați din funcții administrative în Poșta Română ar fi urmat să fie concediați începând cu luna iulie 2021, anunța în luna februarie a anului trecut Horia Grigorescu (PNL), directorul general la acea vreme al operatorului poștal.

Citește mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA