-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

COMUNICAT PSD: Doi din trei boto­şăneni care vor un preşedinte român votează Ponta

ponta16mai

Aproape doi din trei botoşăneni care spun că nu sunt de acord ca în funcţia de şef al statului român să fie un reprezentant al unei minorităţi naţionale afirmă că vor vota cu Victor Ponta în primul tur de scrutin.

Astfel, dintre alegătorii care au spus că nu sunt de accord sau probabil nu ar fi de acord ca Preşedintele României să fie un reprezentant al unei minorităţi naţionale din România, 63,1% au afirmat că vor vota cu Victor Ponta, în timp ce numai 10,2% dintre aceştia i-ar acorda votul lui Klaus Iohannis, reprezentantul minorităţii germane din România.

În primul tur de scrutin, la nivelul botoşănenilor care vor un preşedinte român, toţi ceilalţi candidaţi ar obţine scoruri cu o singură cifră. Astfel, Dan Diaconescu s-ar situa pe locul al treilea cu 8,5% din opţiunile acestui segment de electorat, în timp ce poziţia a patra i-ar reveni Elenei Udrea, cu 6,1%. Singurii candidaţi care ar obţine scorurile mai mari decât marja de eroare a eşantionului ar fi Călin Popescu Tăriceanu cu 4,3% şi Corneliu Vadim Tudor cu 3,9%.

În turul II, botoş­anenii mai hotarâţi să voteze un preş­edinte român

Diferenţa dintre primii doi candidaţi ar creşte şi mai mult în al doilea tur de scrutin, când la nivelul acestui segment de electorat, actualul prim-ministru ar obţine 82,7% din voturi, în timp ce reprezentantul minorităţii germane ar primi doar 17,3%.

(Acest material aparţ­ine PSD Botoşani)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA