23.1 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Comunicat PSD Botoşani. Victor Ponta rămâne lider în toate sondajele

dolineaschi, ponta

Victor Ponta rămâne liderul incontestabil în ultimele sondaje privind intenția de vot în cele două tururi de scrutin din 2 și 16 noiembrie pentru alegerile prezidențiale. Ultimul sondaj dat publicității, ce aparține CSCI, îl plasează la nu mai puțin de 12 procente distanță față de principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, pentru turul II.

Astfel, în ceea ce privește intenția de vot în turul I al alegerile prezidențiale, ce va avea loc în data de 2 noiembrie, 41% dintre cei chestionați au declarat că vor vota cu Victor Ponta, în timp 27% au declarat că vor vota candidatul PNL+PDL, Klaus Iohannis. Următorul clasat este Călin Popescu Tăriceanu, cu 8% din intenția de vot iar Elena Udrea și Dan Diaconescu se situează pe aceeași poziție cu 5%. Cercetarea sociologică îl dă câștigător în turul II pe Victor Ponta cu 56% din voturi, cu 12 procente în fața lui Klaus Iohannis, care este cotat cu 44%.

Victor Ponta își menține un avans sănătos în sondaje pentru că transmite un mesaj pozitiv, unificator dar și pentru că este singurul dintre candidați care se prezintă în fața alegătorilor cu rezultatele pe care le-a obținut în doi ani de guvernare. În Botoșani, Victor Ponta și-a respectat promisiunile: a alocat fonduri pentru modernizarea drumului Botoșani-Suceava, pentru redeschiderea Vămii Racovăt, pentru sistemele de apă și canalizare. Toate aceste promisiuni respectate se traduc în procente pentru alegerile prezidențiale”, a declarat Doina Federovoci, șefa de campanie a PSD Botoșani.

Comparativ cu ultimele alegerile prezidențiale, potrivit sondajului CSCI, Victor Ponta ar obține mai multe voturi decât Mircea Geoană, candidatul PSD din 2009. În același timp, Klaus Iohannis se situează mult sub procentul pe care l-a obținut în 2009 candidatul dreptei, Traian Băsescu.

Astfel, se poate spune că PSD și-a consolidat poziția pe scena politică față de acum 5 ani, în timp ce dreapta, reprezentată de PNL, PDL și Traian Băsescu pică în sondaje.

În scurt timp va fi publicat un sondaj pentru județul Botoșani

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 20-24 octombrie, pe un eșantion de 1100 de persoane.

PSD Botoșani va da publicității în perioada următoare un sondaj de opinie privind intenția de vot la nivelului județului. Sondajul a fost realizat de către PIAR MEDIA- o companie care a mai realizat sondaje de opinie în județ și a indicat corect rezultatele mai multor competiții electorale din Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA