0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

COMUNICAT PSD Botoșani: „Românii au dreptul să promoveze un candidat român la Președinție, la fel cum minoritățile își susțin proprii candidați”

psd sediu

PSD Botoșani consideră că acuzațiile ACL cu privire la materialele publicate în presă referitoare cu originea etnică a domnului Klaus Iohannis sunt nefondate și insultătoare la adresa majorității românești de 90% din populația României.

Atitudinea ACL de a considera că doar minoritățile etnice au dreptul să-și susțină proprii reprezentanți și că majoritatea românească nu ar trebui să promoveze un candidat român este discriminatorie și inacceptabilă.

PSD Botoșani subliniază că românii au dreptul să promoveze un candidat român la Președinție, la fel cum minoritățile etnice își promovează proprii candidați.

PSD Botoșani nu a negat niciodată cetățenia română a domnului Klaus Iohannis și nici nu a criticat originea etnică germană a acestuia. În opinia PSD Botoșani, nu este nimic dezonorant sau discriminatoriu în a afirma că domnul Iohannis reprezintă minoritatea germană, mai ales că domnul Iohannis a fost până de curând președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, la fel cum domnul Kelemen Hunor este în prezent președintele UDMR.

ACL are o atitudine discriminatorie când neagă originea etnică a lui Iohannis

În viziunea PSD Botoșani, faptul că domnul Iohannis reprezintă minoritatea germană ar trebui privit de ACL ca o calitate onorantă și nu ca un handicap cum reiese din declarațiile liderilor ACL, care încearcă să nege originea etnică a propriului candidat. Din acest punct de vedere demersul ACL de a reacționa negativ la afirmația că domnul Iohannis reprezintă minoritatea germană, denotă o atitudine discriminatorie față de această etnie.

PSD Botoșani consideră că orice cetățean român, indiferent de etnia sa, are dreptul să candideze la funcția de Președinte al României. Iar faptul că în această competiție există doi candidați ai minorităților, respectiv domnul Klaus Iohannis pentru minoritatea germană și domnul Hunor Kelemen pentru minoritatea maghiară, denotă maturitatea democrației din România.

Membrii PSD Botoșani sunt mândri că sunt români

Membrii PSD Botoșani sunt mândri că sunt români, la fel cum colegii domnului Iohannis din FDGR sunt mândri că sunt germani, iar membrii UDMR sunt mândri că sunt maghiari.

PSD Botoșani respectă cetățenii români de etnie germană sau maghiară și consideră că aceștia au toate drepturile să susțină de ce în opinia lor de ce ar fi bine ca președinte României să fie maghiar sau german sau de altă naționalitate, la fel cum și românii au dreptul să susțină de ce ar fi bine ca România să fie condusă de un român.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA