18.6 C
Botoșani
joi, 26 mai 2022

COMUNICAT PSD Botoşani: România nu mai trăieşte pe datorie

andrei dolineaschi 920 btonline

PSD Botoşani anunţă un excedent bugetar de peste 1 miliard de lei şi ieşirea din datorii publice a României. Surplusul la buget reprezintă 0,06% din PIB pentru primele nouă luni din 2014. Astfel, ţara noastră se alătură Germaniei şi devine una dintre singurele ţări din Uniunea Europeană cu excedent bugetar şi fără datorii publice.

Social-democraţii susţin că rezultatele bune din economie se datorează măsurilor luate de guvernul Ponta prin care s-a urmărit reducerea risipei din banul public. Astfel, cheltuielile cu bunuri și servicii din buget au scăzut cu 1,5% la 9 luni 2014 comparativ cu aceeași perioada din 2013. Toate aceste date arată că România trăieşte primul an post-criză.

„Încă mai sunt multe de făcut în România. În primul rând, guvernul trebuie să se asigure că veştile bune din economie se văd în buzunarul fiecărui cetăţean. Cel mai important este să păstrăm direcţia pe care ne aflăm acum, să nu stopăm proiectele în derulare, şi mai ales să nu ne întoarcem la austeritate. Victor Ponta, la cârma guvernului a demonstrat prin fapte că putem mări veniturile populaţiei, să scădem şi taxele, şi în acelaşi timp să avem şi creştere economică”, a declarat Andrei Dolineaschi, preşedintele PSD Botoşani.

PSD Botoşani susţine că guvernul Ponta a reuşit să combine consolidarea fiscală şi dreptatea socială cu stimularea sectorului privat. În doar doi ani de guvernare, Victor Ponta, sprijinit de cabinetul său, a reîntregit salariile, a mărit pensiile, a suplimentat fondurile pentru sănătate, educaţie şi armată. Pe lângă aceste măsuri de dreptate socială, guvernul a reuşit să plătească arieratele, să reducă risipa banului public şi să stimuleze investiţiile prin reducerea CAS la angajator, scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi reducerea TVA la pâine.

„Cheia unei economii competitive este prioritizarea investiţiilor publice, iar Victor Ponta a înţeles acest lucru. În timpul guvernării Băsescu-Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu şi toţi cei care stau acum în spatele lui Klaus Iohannis au băgat bani în găuri negre, în terenuri de sport în pantă, în parcuri la sate. Victor Ponta a înţeles că România are nevoie de drumuri, şcoli şi spitale”, a încheiat Andrei Dolineaschi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA