9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

COMUNICAT DE PRESĂ. Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare: „Avem treabă!”

Anul 2023 se anunță de bun augur pentru fermierii, producătorii și procesatorii din industria agroalimentară, întrucât suma totală a creditelor bugetare alocate Ministerului Agriculturii a crescut cu 7,19% față de anul anterior, iar Programul Național Strategic va fi operaționalizat cu o finanțare de 15,8 miliarde de euro.

Bugetul alocat este de 25,2 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 2% din PIB-ul estimat, efort care se încadrează în strategia de dezvoltare a agriculturii românești în perioada 2023-2027.

„Munca, determinarea și profesionalismul fermierilor, precum și măsurile de sprijin puse la dispoziție  anual cu fonduri guvernamentale și europene au propulsat agricultura românească într-o zonă de performanță, transformând-o în motor de creștere economică. Aceasta este explicația pentru cel mai consistent buget alocat sectorului în ultimii 30 de ani. Călcăm accelerația cu încredere și sunt convins că rezultatele vor fi pe măsură. Avem treabă!”, apreciază Lucian Trufin, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Senat.

Fermierii, producătorii și procesatorii botoșăneni vor avea la dispoziție subvențiile alocate prin Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, Ajutoarele Naționale Tranzitorii, bani pentru recuperarea pierderilor provocate de calamități, sprijin financiar pentru dezvoltarea și consolidarea activităților agricole din diferite sectoare, dar și fonduri europene din Programul Național Strategic.

Senatorul PSD Lucian Trufin se alătură Ministerului Agriculturii în demersurile de promovare a tuturor programelor de finanțare, care includ acțiuni de informare. Ministrul Petre Daea a demarat seria vizitelor de lucru în țară, urmând să ajungă și la Botoșani,în cadrul campaniei „Caravana cunoașterii”.

„Voi continua să fiu aliatul fermierilor botoșăneni, pentru care mi-am dedicat cea mai mare parte din activitatea profesională. Pe lângă informațiile necesare, voi oferi întotdeauna suport, consultanță și sprijin celor care au nevoie. Planul meu e să fiu o mână de ajutor și un partener de încredere pentru cei care păstrează viu satulromânesc, pentru cei care dezvoltă afaceri în agricultură șiaducplusvaloare oferindu-ne nouă produse românești ”, a subliniat parlamentarul botoșănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA