Comuna Vlăsineşti este în top absorbţia şi utilizarea de fonduri europene

88
957

News In data de 2 aprilie, comuna Vlasinesti a fost gazda unei vizite organizate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit ( APDRP )  cu scopul de exemplificare privind accesarea fondurilor europene la proiecte finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala ( PNDR ).

Delegatia ce a efectuat vizita a fost compusa din reprezentanti ai APDRP Bucuresti, directorul OJPDRP Botosani, doamna Lidia Vornicu, functionari ai OJPDRP Botosani, reprezentantul AM-PNDR, filiala Botosani, doamna Mihaela Finascu, directorul de la Directia Agricola Botosani, domnul Cristian Delibas, functionari ai altor institutii de profil din judet, precum si reprezentanti ai Grupurilor de Actiune Locala din judetul Botosani.

Gazde primitoare, ca de fiecare data, vlasinestenii reprezentati cu domnul primar Trufin Lucian au primit delegatia la Centrul After School din localitatea Vlasinesti, proiectul de succes al comunei, proiect integrat finantat prin PNDR pe Masura 322, cu numele "Modernizare drumuri comunale si satesti in com. Vlasinesti, jud. Botosani; Reabilitare, moderniare camin cultural Sirbi, com Vlasinesti, jud. Botosani si dotarea cu echipamente specifice a ansamblului artistic; Construire centru de asistenta copii dupa programul scolar de tip "after school" in com. Vlasinesti, jud Botosani."

Dupa vizita de la Centrul After School, institutie functionala unde elevii scolilor din comuna, coordonati de cadrele didactice, desfasoara activitati socio-educative saptamanal, dupa un program stabilit, delegatia s-a deplasat in localitatea Sirbi, pentru a vizita alta obiectiv, parte integranta a proiectului sus mentionat si anume Caminul cultural. Aici oaspetii au admirat cladirea reabilitata a caminului cultural, au putut observa dotarile si echipamentele cu care a fost inzestrat asezamantul cultural, participand la una din repetitiile saptamanale ale ansamblului artistic HORA, care isi desfasura repetitiile in acest spatiu cultural.

"Comuna Vlasinesti este un exemplu in absorbtia fondurilor europene, in dorinta de a dezvolta infrastructura si de a creste valoarea comunitatii si detinand o experienta si o expertiza acumulata in timp, prin depunerea si implementarea de proiecte europene, care s-au si concretizat, ne dorim si sunt siguri ca in fiecare an sa primim vizite de acest fel, prin care sa ne mandrim cu munca si dedicarea Unitatii Administrativ Teritoriale Vlasinesti si a echipei pe care o conduc, si sa continuam sa aducem un plus valoare comunitatiii vlasinestene, sa crestem nivelul de trai al cetatenilor comunei, sa le oferim conditii din ce in ce mai bune, servicii de cea mai buna calitate si sa demonstram ca suntem una din cele mai capabile comunitati in absorbtia si utilizarea fondurilor europene, implementarea de proiecte si deasemenea, sa fim un exemplu si pentru ceilalti" a declarat primarul comunei Vlasinesti, ing. Trufin Lucian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here