12.9 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Comuna Stăuceni va fi racordată la gaz în aproximativ doi ani

În această primăvară, Primăria comunei Stăuceni va organiza licitația pentru execuția lucrărilor la proiectul de alimentare cu gaz metan. Este vorba de un proiect în valoare de 5,7 milioane de euro care vizează racordarea celor patru sate ale comunei, plus aducțiunea de 7,8 kilometri.

Potrivit primarului Cozmin Epuraș, imediat după finalizarea proiectului tehnic va fi organizată licitația pentru execuția lucrărilor. Termenul estimat pentru realizarea aducțiunii și a celor 60 de kilometri de rețea este 24 de luni. În aceste condiții, în 2025, locuitorii comunei Stăuceni ar putea beneficia de gaz metan.

Cozmin Epuras, primarul com. Stăuceni

“Am semnat contractul pentru proiectare. Proiectantul are un termen de trei luni dar a promis că va finaliza în aproximativ două luni. Ulterior, vom demara procedura în vederea desemnării constructorului. Proiectul include racordarea celor patru sate la rețeaua de gaz. Este un proiect în valoare de 5,7 milioane de euro, plus TVA. Sunt 60 de kilometri de rețea de distribuție plus 7,8 kilometri de aducțiune, un SRM și două stații de joacă presiune. Sperăm să avem un constructor capabil să implementeze acest proiect și în aproximativ doi ani să avem gaz în comuna Stăuceni”, a spus Cozmin Epuraș.

Autoritățile locale din Stăuceni vor să racordeze la rețeaua de gaz inclusiv zona Rediu, o zonă care se va dezvolta în următorii ani.

“Rețeaua de gaz va ajunge inclusiv în zona Rediu, o zonă pe care vrem să o dezvoltăm în următoarea perioadă. Vrem să aducem și celelalte utilități în zona Rediu și sunt convins că în maxim zece ani va fi un cartier comparabil cu Lebăda”, a adăugat primarul Comunei Stăuceni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA