1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Comuna Stăuceni își extinde sistemul de apă-canalizare: “Vorbim de zonele în care s-a construit în ultimii ani, inclusiv cartierul Rediu”

Investițiile în sistemul de apă-canalizare al comunei Stăuceni vor continua și în 2024. Reprezentanții primăriei spun că vor extinde sistemul în toate zonele în care s-au construit case în ultimii ani și vor rezolva problema inclusiv în zona Rediu.

În acest an, în comuna Stăuceni a fost finalizată și recepționată o investiție în sistemul de alimentare cu apă. Este vorba de o investiție cu fonduri europene, prin care a fost înlocuită aducțiunea de la Răchiți la Stăuceni și s-a realizat un bazin de 400 de metri cubi. Primarul Cozmin Epuraș spune că după finalizarea acestei investiții, locuitorii comunei Stăuceni nu au mai rămas fără apă.

Stăuceniul deja a modernizat primul sistem. Prin proiectele derulate în ultimii ani, sistemul a fost reabilitat și extins în toate cele patru sate. Prin investiția recepționată în acest an, am modernizat aducțiunea, stațiile de pompare și am mărit capacitatea de înmagazinare. Am construit un bazin de 400 de metri cubi iar bazinul vechi, de 100 de metri cubi îl folosim pentru a asigura cota de incendiul”, a precizat primarul comunei Stăuceni.

Între timp, a fost pregătit un nou proiect care urmează să fie implementat din primăvara anului viitor. Este vorba de un proiect finanțat prin Program Național de Investiții Anghel Saligny care vizează extinderea sistemului de apă-canalizare în comuna Stăuceni.

Comuna Stăuceni beneficiază de un proiect pentru extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Vorbim de extindere în zonele în care s-a construit în ultimii ani. Vorbim inclusiv de cartierul Rediu unde este o tendință de a se extinde. Ne dorim să mărim capacitatea de înmagazinare a apei potabile și să modernizăm stația de epurare și grupurile pompare din satele Stăuceni și Siliștea. Sperăm ca până la finalul anului să avem contractul de finanțare semnat iar în primăvară să începem lucrările”, a mai spus Cozmin Epuraș.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA