Comuna Dîngeni va avea Poliţie Locală începând cu data de 1 noiembrie

0
501

politia locala1

Dîngeni este prima comună din judeţul Botoşani care îşi înfiinţează Poliţie Locală. Începând cu data de 1 noiembrie, trei poliţişti locali vor acţiona pe teritoriul comunei iar reprezentanţii primăriei se aşteaptă la o reducere a infracţionalităţii.

Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni, susţine că în primă fază poliţiştii locali vor încerca disciplinarea populaţiei prin informări şi avertismente iar în cazul în care unii cetăţeni vor continua să încalce legea, se vor aplica sancţiuni.

„Poliţia judeţului Botoşani are mari probleme în ceea ce priveşte personalul. În plus, vorbim de o finanţare subţire raportat la problemele cu care se confruntă în mediul rural. Poliţia Locală se va ocupa în primul rând de ordinea şi liniştea publică precum şi de paza bunurilor. De circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii. În mediul rural, mai avem problema gunoaielor care se transformă în depozite necontrolate. Poliţia Locală poate interveni în acest sens. Pe data de 27 octombrie este concursul iar de pe 1 noiembrie vom avea Poliţie Locală la Dîngeni. Autoturismele dotate cu tot ce trebuie vor veni la sfârşitul acestei luni. Serviciul va funcţiona începând cu 1 noiembrie. Este nevoie de Poliţie Locală pentru a disciplina oamenii. În primă fază cu înţelegere şi apoi cu sancţiuni”, a declarat Cătălin Rotundu.