17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Comuna Coşula se transformă într-un şantier. Proiecte de peste 3,5 milioane de euro pregătite de primărie

primaria cosula

Începând de anul acesta, comuna Coşula se transformă într-un şantier, primăria urmă să implementeze mai multe proiecte atât de infrastructură cât şi sociale. Valoarea totală a acestor proiecte depăşeşte 3,5 milioane de euro iar banii vor provin atât din fonduri guvernamentale cât şi europene.

Potrivit primarului Mircia Acatrinei, cele mai importante proiecte vizează extinderea reţelelor de apă-canalizare şi asfaltarea drumurilor comunale.

mircia acatrinei, primar cosula“Unul dintre proiectele principale din 2017 este extinderea reţelelor de apă şi canalizare cu 11 kilometri. Până în septembrie-octombrie vom finaliza aducţiunea de apă şi canalizarea, cu staţie de epurare. Urmează să modernizăm drumurile comunale şi avem depus un proiect pe OG28. Este vor de 12 kilometri de drum comunal asfaltat. De asemenea, mai avem un proiect depus pentru un drum de cinci kilometri care sperăm să fie finanţat cu fonduri structurale. Am mai depus un proiect pentru o grădiniţă. Avem deja trei şcoli care intră în modernizare. În plus, anul acesta ne dorim modernizarea iluminatului public. Să avem un iluminat modern şi cât mai economic. Am mai depus o solicitare la Compania Naţională de Investiţii o solicitare pentru un cămin cultural, un cămin cu 300 de locuri. Vrem să înfiinţăm şi o bibliotecă la căminul cultural. Deja avem în jur de 2500 de cărţi. Valoarea proiectelor care se vor implementa anul acesta depăşeşte 3,5 milioane de euro”, ne-a spus primarul comunei Coşula care susţine că va mai încerca să obţină fonduri şi prin intermediul GAL-ului pentru dotarea cu instrumente a ansamblurilor din comună şi achiziţia de costume populare.

În plus, primăria comunei Coşula încearcă implementarea unui proiect social prin care să îi ajute pe bătrâni.

“Vrem să acordăm o atenţie deosebită bătrânilor. Pregătim depunerea unui proiect. Este vorba de un centru de zi unde să se poată servi o masă la prânz, unde să facă baie, să avem câteva maşini de spălat rufele. Este prevăzut şi un microbuz. Va exista personalul necesar care va asigura şi îngrijirea la domiciul bătrânilor. Mai există o măsură prin care putem obţine în jur de 400.000 de euro iar timp de trei ani proiectul poate fi susţinut”, ne-a mai spus primarul comunei Coşula.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA