24.7 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Comuna Albești a demarat proiectul de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, finanțat prin PNRR

COMUNA ALBEȘTI, JUDEȚUL BOTOȘANI, DEMAREAZĂ PROIECTUL: DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE, COMUNA ALBEȘTI, JUDEȚUL BOTOȘANI”, cod F-PNRR-Dotari-2023-3405 acordată Beneficiarului, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, prin PNRR\ Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta C15: Educație \Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior \Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\ Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

OBIECTIVELE SPECIFICE:

  1. Asigurarea infrastructurii și resurselor tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ: ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR 1 ALBEŞTI și ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 TUDOR VLADIMIRESCU-ALBEŞTI, COMUNA ALBEȘTI, permițând accesul elevilor la tehnologie, echipamente specifice și mobilier adecvat.
  2. Oferirea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă, în laboratoarele de informatică, inclusiv dotările și echipamentele educaționale specializate pentru elevi.
  3. Facilitarea accesului elevilor la tehnologie prin laboratoare de informatică și echipamente dedicate.

Astfel, un număr de aproximativ 1080 de elevi din comună vor beneficia de rezultatele obținute prin implementarea proiectului

Data de început a proiectului este 08.09.2023, iar data de finalizare este 31.12.2024.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.466.661,10, din care valoare eligibilă din PNRR este în cuantum de 2.072.824,46 lei, iar valoare TVA eligibil aferent este de 393.836,64 lei.

Date de contact beneficiar Proiect: Comuna ALBEȘTI

Adresă: JUD. BOTOŞANI, SAT ALBEŞTI COM. ALBEŞTI, cod poștal 717005

Tel: 0231572140, email: primaria.albesti@yahoo.com,

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA