18.9 C
Botoșani
joi, 8 iunie 2023

Compartimentul de Neurochirurgie al Spitalului Judeţean Botoşani va fi înfiinţat până la sfârşitul anului

spitalul judetean Botosani

Cel mai mare spital din judetul Botosani va avea, pana la finele anului 2015, un compartiment de neurochirugie. Potrivit directorului unitatii medicale, Corneliu Mihai, aceasta sectie este necesara pentru ca pacientii si familiile lor sa nu mai fie pusi pe drumuri, iar sansele de supravetuire sa creasca.

In acest compartiment vor lucra doi medici neurochirurgi care termina rezidentiatul si care vor sa vina sa lucreze la Botosani.

“Dupa cum stiti sunt multe urgente majore care ajung la Neurochirugie Iasi, pentru a ajunge acolo avem nevoie de medici specialisti pentru a stabiliza pacientii. Consider ca existenta acestor neurochirurgi in spitalul nostru este foarte importanta. In prima faza avem nevoie de o trusa speciala pentru neurochirurgie pe care am spus ca am sa o achizitionez de urgenta”, a declarat Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Compartimentul de Neurochirugie va avea zece paturi. Ca acesta sa functioneaze trebuie dotat cu o trusa speciala care se ridica la 100.000 de lei.

“Consider ca este strict necesar infiintarea unui compartiment de neurochirugie deoarece avem un numar mare de afectiuni neurochirurgicale care necesita instituirea unui tratament de urgenta in cazuri foarte grave cum ar fi accidentele vasculare cerebrale cu coma sau traumatismele cranio-cerebrale complicate”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

Anul trecut de exemplu, peste 200 de bolnavi din Botosani au fost dirijati catre Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iasi, fie cu ambulanta ori cu elicopterul SMURD atunci cand vremea a permis.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA