10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Compartimentul de nerurochirurgie din Botoşani va deveni funcţional în aproximativ două luni

neurochirurgie botosani attila kiss

Bolnavii din Botosani care vor avea nevoie de ingrijiri de neurochirugie nu vor mai fi pusi pe drumuri. Si asta pentru ca in curand compartimentul de neurochirurgie va deveni functional. A fost achizitionata o parte din aparatura, iar neurochirurgii acorda deja consultatii de specialitate.

„In principiu, specialitatea fiind de neurochirurgie se vor rezolva in primul rand problemele de diagnostic neurochirurgical si avand in vedere ca ne-a sosit acuma si trusa vom rezolva patologia neurochirurgicala treptat, adaptandu-ne cu cei de la Anestezie. O sa incercam sa atingem o paleta cat mai larga de patologie neurochirurgicala. Noi speram ca echipa noastra sa creasca. E un inceput, suntem doi medici neurochirurgi si ulterior daca lucrurile merg bine o sa ne dezvoltam”, a declarat Attila Kiss, medic  neurochirurg.

Compartimentul de Neurochirurgie va avea zece paturi si a fost deschis la etajul patru al spitalului, unde

functioneaza si sectia de oftalmologie. Medicul specialist, Attila Kiss a avut un motiv nobil pentru a veni sa trateze bolnavii din Botosani.

„Doresc sa practic neurochirurgie si cred ca dupa 13 ani de studii superioare am o datorie morala ca o practic intai in tara”, a adaugat medicul Attila Kiss.

In acest compartiment vor fi efectuate interventii neurochirugicale, astfel incat pacientii nu vor mai fi dirijati catre centrele universitare din tara.Urmeaza sa fie achizitionate si alte echipamente necesare pentru compartimentul de neurochirugie.

„Pentru desfasurarea activitatii trebuia o trusa pentru operatii pe care am achizitionat-o.

In momentul de fata mai avem nevoie de o lampa scialitica si am intreprins toate demersurile la Minister. Speram ca luna aceasta sa primim si fila de buget.Mai avem nevoie si de o masa de operatie si speram ca cel tarziu la 1 iunie sa avem aceste dotari”, a declarat Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Potrivit conducerii spitalului din Botosani, compartimentul de neurochirurgie va deveni complet functional in cel mult doua luni.

spital neurochirurgie botosani (5) spital neurochirurgie botosani (4) spital neurochirurgie botosani (3) spital neurochirurgie botosani (2) spital neurochirurgie botosani (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA