28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă convocat în criza deşeurilor

groapa de gunoi, masina deseuri (4)

Prefectul Dan Nechifor a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru data de vineri, 13 mai, pentru a tranşa problema depozitării deşeurilor blocate în mijloacele de transport.

Convocarea vine după ce inspectorii în sănătate publică au făcut verificările solicitate de reprezentantul Guvernului în teritoriu, constatând că „deşeurile din alte localităţi, ce nu pot fi descărcate pe rampa de gunoi a oraşului Săveni, pun în pericol sănătatea şi mediul de viaţă al populaţiei, existând riscul declanşării unui focar de infecţii”.

Criza deşeurilor a apărut în urma refuzului de către operatorul depozitului de gunoi din Săveni de a mai permite accesul maşinilor încărcate cu deşeuri ridicate din mediul rural. Mijloacele de transport sunt în aşteptare şi de 7 zile pentru a descărca gunoiul, factorii decidenţi asupra accesului la celelalte rampe de gunoi din judeţ refuzând, de asemenea, să colaboreze cu firmele de colectare aflate în impas.

CJSU a fost convocat în vederea adoptării unui ordin al prefectului privind soluţionarea de urgenţă a situaţiei apărute.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA