2.2 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Comenzi din SUA și Japonia pentru mierea din județul Botoșani: „Trebuie să găsesc soluții pentru a trimite”

După ce a intrat pe piețele din Marea Britanie, Germania, Austria, Italia și Spania, un botoșănean își va comercializa produsele în Japonia și chiar în SUA. El spune că a primit mai multe comenzi din afara continentului european.

Produsele din Ferma Apicolă Marineac sunt căutate în mai multe țări din Europa dar și pe alte continente. Apicultorul Iustin Marineac spune că ținând cont de cererea mare pe care o are în această perioadă, până la sărbătorile de iarnă va merge personal în Germania, Austria și Marea Britanie.

„Trebuie să plec în Londra, în Germania, în Austria. Am foarte multe mesaje, cereri. Am clienți cărora le trimit produse. Am magazine care comandă produsele. Mai nou, trimit în Spania. Am fost sunat de cineva din Japonia care vrea produse. În SUA trebuie să găsesc soluții pentru a trimite deoarece există cerere. Se caută în special Api-Imuno+. Am avut foarte multe recenzii pozitive la acest produs. De asemenea, sunt comenzi pentru miere, lăptișor, păstură. Prețurile sunt puțin mai mari decât în România deoarece se adaugă cheltuielile cu transportul, ambalajele suplimentare”, a spus Iustin Marineac.

Dacă în alți ani, o parte din producția de miere o vindea en-gros, acum nu mai pleacă niciun borcan neambalat și neetichetata. Chiar dacă anul 2018 nu a fost la fel de bun ca 2017 sau 2016, producția de miere este mai mare deoarece Ferma Apicolă Marineac a ajuns la aproximativ 1000 de stupi.

„A început anul cu secetă, apoi a venit ploaia. Producția de rapiță a fost slabă anul acesta. Tei nu am extras deloc. Per ansamblu, cantitatea de miere este mai mare pentru că am avut mai mulți stupi. Anul trecut am avut aproximativ 500 de stupi iar anul acesta am depășit 1000”, a mai precizat Iustin Marineac.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA