1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

COMASAREA ALEGERILOR. USR s-a adresat Comisiei de la Veneția și anunță că va ataca la Curtea Constituțională

Liderii USR nu sunt de acord cu comasarea alegerilor și spun că vor face toate demersurilor pentru a bloca tentativa PNL-PSD. Prezent vineri la Botoșani, Dan Barna, vicepreședinte USR, a anunțat că a început demersurile pentru blocarea comasării alegerilor.

“Vom folosi toate instrumentele legale care stau în puterea noastră. Vom ataca la Curtea Constituțională. Am trimis deja și am atacat la Comisia de la Veneția. Am trimis o solicitare pentru un punct de vedere. Dacă se merge prin HG, avem contenciosul administrativ. Vom folosi toate pârghiile pentru a bloca acest abuz. Nu este nicio altă țară din Europa în care alegerile europarlamentare să fi comasate cu alegerile locale, cu patru luni înainte de alegeri. În cele două exemple menționate, e vorba de alegeri locale la termen. În niciuna nu este scenariul inventat aici în România, alegem primarul acum și stăm cinci luni. Vom avea timp de cinci luni un primar pe care nu-l mai bagă nimeni în seamă și un alt primar ales de cetățeni, care așteaptă să-și ia mandatul. Ce încearcă acum PNL-ul și generalul laș Ciucă este să-l roage în genunchi pe Ciolacu, hai să încercăm să-i păcălim pe oameni.

Dacă se va întâmpla un astfel de abuz, vom avea candidați peste tot și avem încredere că oamenii vor face această distincție. Când s-a încercat câte o manevră, s-a generat o reacție populară foarte mare. Vor veni mai mulți oameni la vot și nu vor vota PSD și PNL”, a declarant Dan Barna.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA