27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

CODUL RUTIER. Din luna fabruarie poliștii dau amenzi pentru lipsa scaunelor pentru copii

politisti rutiera9iunie

Normele de aplicare pentru modifiările propuse de către Direcția Rutieră, în luna septembrie a anuli trecut, referitoare la scaunele pentru copii și portul centurii de siguranță, au trecut, joi de Executiv. Noile prevederi referitoare la transportul minorilor vor intra în vigoare în 30 de zile de la momentul publicării lor în Monitorul Oficial, adică începând cu data de 6 februarie 2015.

Executivul a actualizat, joi, regulamentul pentru aplicarea Codului Rutier. Actul normativ în care suntprevăzute normele de aplicare pentru noile modificări urmează să fie publicate joi în Monitorul Oficial. Modificările vin după ce, în luna septembrie a anului trecut, în legislaţia rutieră au fost introduse noi prevederi referitoare la transportarea copiilor în vârstă de până la trei ani.

Ca urmare, în luna februarie, polițiștii vor putea aplica amenzi  dacă vor constata că, pe timpul conducerii maşinii, minorii nu poartă centura de siguranţă sau nu sunt transportaţi în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate. De asemenea, a fost interzisă transportarea copiilor în vârstă de până la trei ani în autovehicule neechipate cu sisteme de siguranţă.

Citeşte mai mult pe EVZ.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA