8.7 C
Botoșani
joi, 8 decembrie 2022

CODUL MUNCII se schimbă de duminică: Ce se întâmplă cu CONCEDIILE românilor

vatra-dornei10

Legea nr. 12/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 52 din 22 ianuarie si va intra in vigoare duminica.

Actul normativ prevede ca la stabilirea duratei concediului de odihna, perioadele de incapacitate temporara de munca, cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav vor fi considerate perioade de activitate desfasurata.
Cu alte cuvinte, perioadele respective nu vor afecta numarul de zile de concediu de odihna la care au dreptul salariatii in fiecare an.

Referitor la concediul de odihna, Codul muncii dispune in prezent ca acesta „se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic”. Sintagma respectiva va fi eliminata odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 12/2015, astfel ca dispozitia va arata asa: „durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile”.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA