2.2 C
Botoșani
miercuri, 6 decembrie 2023

COD RUTIER: Schimbări radicale în cazul accidentelor. Ce trebuie să facă TOŢI şoferii

accident zosin (4)

Soferii implicati in accidente rutiere ar putea semna, pe viitor, procesul-verbal privind recoltarea probelor biologice intocmit de politistul rutier, un proiect de ordin in acest sens fiind lansat ieri in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii.

Aceasta desi, in momentul de fata, sunt necesare doar doua semnaturi: a politistului rutier si a personalului medical care efectueaza recoltarea.

Reglementarile privind recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei soferilor implicati in accidente rutiere ar putea fi modificate, intrucat Ministerul Sanatatii a lansat ieri in dezbatere publica un proiect de act normativ in acest sens.

Este vorba despre proiectul de ordin de modificare a Ordinului ministrului sanatatii nr.1512/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind recoltarea, depozitarea si transportul probelor biologice in vederea probatiunii judiciare prin stabilirea alcoolemiei sau a prezentei in organism a substantelor sau produselor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora in cazul persoanelor implicate in evenimente sau imprejurari in legatura cu traficul rutier.

Conform acestui proiect, recoltarea mostrelor biologice se va face, ca si pana acum, de catre personalul medical, in prezenta politistului rutier.

Politistul rutier va completa si semna un proces verbal privind recoltarea, documentul fiind semnat si de personalul medical care a efectuat recoltarea.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA