14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată în judeţul BOTOŞANI

Cod galben 27iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă pentru perioada 27 iunie, ora 10.00 – 28 iunie, ora 10.00. În acest interval va fi instabilitate atmosferică accentuată în mai multe judeţe ale ţării printre care şi Botoşani.

 

În intervalul menţionat, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi,28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării.

Vremea se va menţine călduroasă, astăzi 26 iunie în majoritatea regiunilor, iar mâine 27 iunie, în jumătatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA