17.3 C
Botoșani
marți, 27 septembrie 2022

Cinci sate ale comunei Mihai Eminescu au fost racordate la gaz

Magistrala de gaz din comuna Mihai Eminescu a fost finalizată. Investiția a fost realizată de către  primărie și a costat opt milioane de lei. 

Locuitorii comunei Mihai Eminescu vor beneficia de gaz metan în următoarea perioadă. Magistrala de gaz care va alimenta această comună a fost deja realizată și urmează să fie încheiat un contract cu un operator autorizat. Reprezentanții primăriei comunei Mihai Eminescu spun că vor fi beneficia de gaz metan locuitorii satelor Ipotești, Stâncești, Cătămărăști Vale, Cucorăni și Cervicești.

Valoarea investiției depășește opt milioane de lei, costurile fiind suportate de către primăria comunei Mihai Eminescu. Cei care au gestionat acest proiect speră ca în maxim doi ani să fie branșate la gaz majoritatea locuințelor din cele cinci sate.

“S-a semnat recepția la rețeaua de gaz pentru Ipotești, Stâncești, Cătămărăști Vale, Cucorăni și Cervicești. Zilele următoare vom scoate la licitație și vom concesiona unui operator autorizat. Rețeaua din Manolești și Cătămărăști Deal este deja concesionată celor de la E.ON Gaz. Această lucrare a fost concepută pe trei ani și deja a trecut un an. Mai sunt încă doi ani în care să finalizăm această lucrare”, a spus Verginel Gireadă, responsabil proiecte Primăria Mihai Eminescu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


































ULTIMA ORA