26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Cinci-şase primari din judeţul Botoşani sunt pregătiţi să părăsească PSD-ul. Verginel Gireadă: “Vor veni înapoi. Chiar eu personal am discutat cu o parte din ei”

ponta primari prefectura (3)

Primarii PNL şi PDL, care au plecat în toamna anului trecut la PSD, vor să revină în rândurile liberalilor. Deputatul Verginel Gireadă susţine că a discutat deja cu mai mulţi primari PSD care sunt dispuşi să candideze în 2016 din partea PNL.

Liberalii au început pregătirile pentru alegerile locale din iunie 2016 şi până la sfârşitul lunii septembrie îşi vor definitiva candidaţii pentru primăriile din judeţ. În comunele şi oraşele unde există primari PNL, aceştia au prioritate iar acolo unde există primari PSD se vor căuta soluţii.

gireadaverginel512“PNL este foarte bine organizat la nivel judeţean, lucrăm la armonizarea organizaţiilor din judeţ. Cel târziu în luna august vom avea un singur lider la toate organizaţiile din judeţ iar până la finalul lunii septembrie vom stabili candidaţii la fiecare comună. E posibil ca o parte dintre primari, care sunt de calitate, să revină în PNL. Ei au fost amăgiţi de către cei de la PSD. Fiecare îşi doreşte să facă ceva în comuna pe care o reprezintă iar în condiţiile în care nu eşti la guvernare, nu poţi aduce fonduri pentru comunitatea ta. Primarii şi-au dat seama că au fost înşelaţi. Sunt vreo cinci-şase primari PNL care cred că vor veni înapoi. Chiar eu personal am discutat cu o parte din ei”, ne-a declarat Verginel Gireadă.

Primarii trecuţi la PSD sunt tentaţi să revină în PNL deoarece liberalii au şanse mari de a intra la guvernare, în toamna acestui an. Deputatul Verginel Gireadă susţine că PNL va intra la guvernare în luna septembrie.

“Noi preconizăm ca până în luna septembrie vom reuşi să facem acea majoritate necesară pentru a schimba această guvernare şchioapă, condusă de Victor Ponta. În condiţiile în care actuala guvernare nu este capabilă să demareze investiţii la nivel naţional, toată economia este blocată şi mergem doar pe minciună, acest guvern e timpul să plece. PNL nu poate guverna singur România şi este nevoie de acea majoritate parlamentară”, a afirmat deputatul PNL.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA