20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

Cinci botoşăneni au căzut victime ale leptospirozei. Patru dintre ei au fost transportanţi de urgenţă la Iaşi

upu spital fracturi (3)

Potrivit datelor comunicate de Directia de Sanatate Publica, in anul 2014, nu mai putin de cinci botosaneni s-au imbolnavit de leptospiroza, o boala caracteristica mediilor infectate de sobolani.Toti au fost tratati la Iasi, la Spitalul de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva”.

„Patru din cei cinci bolnavi au fost trimisi la Iasi prin intermediul Spitalului Judetean de Urgenta, al cincilea a mers singur in judetul vecin”, a spus Ecaterina Chihaia, seful Compartimentului de Epidemiologie al Directiei de Sanatate Publica,

Trei dintre acestia s-ar fi imbolnavit, dupa ce ar fi lucrat fara manusi sau cizme, in zone cu balti si cu sobolani. Un al patrulea tanar s-a infectat, dupa ce a facut curat intr-un autobuz unde a gasit cuiburi si lesuri de sobolani pe care le-a indepartat fara manusi, desi avea o rana la mana.

Toti acesti bolnavi au avut noroc ca au mers din timp la medic. In tara au fost cazuri in care oameni imbolnaviti de leptospirozanu au putut fi salvati.

Leptospiroza este o boala infectioasa provocata de o bacterie din genul Leptospira, care apare in special in anotimpul cald, ca urmare a bailor facute in locuri amenajate necorespunzator, precum balti, lacuri, canale de irigatii si rauri.

Aceasta boala se caracterizeaza prin febra, frisoane, dureri de cap (cefalee), dureri musculare, varsaturi, icter (coloratia galbena a sclerelor si a tegumentului), hiperemie conjuctivala (ochii rosii), dureri abdominale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA