27.3 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Chirurgii ortopezi i-au salvat piciorul bărbatului din Vorona care a suferit un grav accident

upu accident  motocultor (5)

Barbatul din satul Poiana, comuna Vorona care a ajuns la spital, dupa ce si-a prins piciorul intr-un motocultor nu va ramane insemnat pe viata. Medicii ortopezi au reusit sa-i salveze piciorul, in urma unei interventii chirurgicale deloc usoara.Chirurgiii spun ca pacientul a avut mare noroc si daca lucrurile merg bine, in sase luni se va pune pe picioare.

In momentul de fata, pacientul se afla pe sectia de terapie intensiva, urmand sa fie transferat pe ortopedie.

„Dupa ce ne-am asigurat de o vascularizatie buna in periferie pe gamba respectiva si in siguranta am stabilizat fracturile la nivelul oaselor gambei. In acest moment este in afara pericolului de amputatie, nu se pune problema de asa ceva. Asteptam usor usor sa-si revina si sensibilizatea la nivelul piciorului respectiv, urmand ca pe viitor, bineinteles, functie de cum muschii striviti incep sa-si revina, sa se linisteasca fenomenele acute , sa intervenim pentru stabilizare, osteosinteza definitiva si daca toate lucrurile vor merge bine in decurs de vreo sase luni el va fi apt de munca”,a declarat dr. Radu Malancea, medic sef sectia ortopedie.

 

Reamintim ca medicii de la salvare au transportat pacientul la spital, cu tot cu lamele

utilajului in picior. Pompierii de la descarcerare au taiat, pe masa de operatie, discurile de metal si i-au eliberat omului piciorul.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA