25.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Chiriașii din Centrul Vechi care vor fi mutați în noile locuințe sociale ar putea fi verificați periodic de către reprezentanții primăriei

Chiriașii din Centrul Vechi care vor fi mutați în noile locuințe sociale din cartierul ANL Cișmea ar putea fi verificați periodic de către primărie, pentru a se constata dacă imobilele și bunurile sunt folosite potrivit destinației lor și nu sunt distrugeri.  

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, intenționează  să schimbe regulamentul în acest sens, pentru a preîntâmpina vandalizarea locuințelor așa cum s-a întâmplat de multe ori în Centrul Istoric al orașului. Mai mult, acesta se gândește să schimbe inclusiv administratorul acestor clădiri sociale, în prezent societatea Locativa ocupându-se de acest lucru.” După ce vor fi gata blocurile o să începem cu atribuirea unor locuințe pentru că avem motive temeinice să-i mutăm pe cei din Centrul Vechi. Multe clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic. Avem alternativa, locuințele sociale de la Cișmea unde sunt aproape finalizate lucrările, se fac achiziții pentru dotări. Finisajele sunt făcute, tâmplăria este pusă. Acolo sunt 72 de locuințe. Potrivit rapoartelor făcute de către specialiști, locuințele din Centrul Vechi nu mai sunt sigure pentru a fi locuite. Intenționez să modific regulamentul dacă îmi dau aviz colegii de la juridic. Vom face o inspecție la trei luni, la șase luni a apartamentelor să vedem în ce stadiu se află. Lucru pe care îl face orice proprietar de imobil. Pe piața liberă nu cred că se închiriază apartamentele și apoi venim peste doi ani să vedem ce ați făcut acolo. Proprietarii din când în când se interesează de plata facturilor, de starea bunurilor pe care le-a închiriat. La acest moment Locativa nu va acest lucru de asta ne trezim cu imobilele și suntem surprinși că nu i-a vizitat nimeni, nu i-a întrebat nimeni de chirie, de cost la utilități. Întâietate la mutarea în noile locuințe vor avea cei care locuiesc în clădirile cele mai afectate dar și cei care doresc acest lucru. Sunt mai multe familii din Centrul Vechi care trebuie mutate decât locuințele sociale de la ANL Cișmea, dar de undeva trebuie să începem” a încheiat primarul.

Locuințe sociale de aproximativ două milioane de euro pentru locatarii din Centrul Vechi

În luna aprilie a anului trecut a fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la cele 72 de locuințe sociale din cartierul ANL Cișmea. Valoarea estimată a acestora a fost de 10,3 milioane de lei fără TVA iar în urma licitației s-a ajuns la suma de 8,3 milioane de lei fără TVA. Prin acest proiect se vor realiza 6 blocuri care includ 72 de apartamente (22 de garsoniere și 50 de apartamente cu două camere).

Lucrările au fost sistate în anul 2018 de către Victor Construct SRL, care a invocat creșterea prețurilor la materiale și în special la manoperă. La acea dată, lucrările erau la un stadiu de aproximativ 53%.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA