23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Chiriaşii ANL au venit la primărie pentru a-şi exprima nemulţumirea

chiriasi anl

Mai mulţi chiriaşi ANL din zona Cişmea au venit astăzi dimineaţă la Primăria Botoşani unde era programată o şedinţă de Consiliu Local. Oamenii au venit să-şi exprime nemulţumirea vis-à-vis de creşterea chiriilor.

Chiriaşii ANL au spus că nu pot face faţă noilor chirii în condiţiile în care facturile la utilităţi sunt foarte mari. La un apartament cu două camere, oamenii ajuns să plătească 1000 de lei lunar chirie, gaz şi energie electrică.

“Chiriile sunt foarte mari, ne-au şocat. E una să se mărească treptat şi alta dintr-o dată. Nu e normal. Chiria a ajuns acum 350 de lei. Am 350 de lei la gaz, aproape 300 de lei la energie electric. Stau la partier şi e rece”, ne-a spus Cătălina Iacob.

“Dacă am împlinit 35 de ani şi nu am putut să-mi cumpăr o locuinţă, de ce să plătesc mai mult. Sunt vinovată eu că statul român nu poate să creeze locuri de muncă bine plătite pentru muncitori? Ţara asta nu este numai de bugetari. Dacă toţi ar fi bugetari, nu ştiu ce s-ar întâmpla. Suntem categorii diferite. Eu nu am putut să-mi cumpăr o locuinţă pentru că nu am putut şi nu pentru că nu am vrut. Unde să mă duc în altă parte şi să stau cu chirie? Înainte plăteam 80 de lei chirie iar acum este 415 lei. Am plătit 500 de lei facture la gaz, 180 de lei la lumină. M-am dus astăzi să plătesc chiria şi mi-au spus că trebuie să plătesc diferenţa de 300 şi ceva de lei pe ianuarie. Am de dat 750 de lei pe ianuarie şi februarie la chirie şi nu mai pot să-mi plătesc utilităţile”, a spus Liliana Popovici.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA