1.7 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

Chioşcurile abandonate din Botoşani au fost preluate de un om de afaceri

chiosc abandonat

Un om de afaceri din Botoşani a preluat o mare parte din chioşcurile de ziare abandonate în municipiu. Acestea au aparţinut unei reţele care în urmă cu câţiva ani a falimentat şi au rămas în paragină. Unele dintre ele au devenit adăposturi pentru boschetari.

Viceprimarul Marian Murariu spune că omul de afaceri care a cumpărat cele 11 chioşcuri urmează să le modernizeze şi să înceapă o activitate comercială. Cât priveşte celelalte patru chioşcuri lăsate în paragină, două dintre ele deja au fost dezafectate şi urmează celelalte două.

marian murariu“Pe teritoriul municipiului Botoşani există 15 chioşcuri care nu erau folosite. De o anumită perioadă de timp nu se desfăşura niciun fel de activitate comercială. Şase dintre aceste chioşcuri erau într-un stadiu avansat de degradare, geamurile erau sparte iar acolo stăteau oamenii străzii. Situaţia s-a remediat iar 11 dintre aceste chioşcuri au fost preluate de la un lichidator. Au intrat în proprietatea unei persoane juridice care va cere autorizaţie de construcţie şi le va moderniza. Două dintre chioşcuri deja au fost dezafectate, altul este sub supravegherea Poliţiei Locale iar pentru celălalt există dispoziţie de ridicare. Când vremea ne va permite, îl vom dezafecta. Aceste chioşcuri au fost deţinute de firma Tutun şi ziare care a intrat în insolvenţă. Chioşcurile au fost preluate de un lichidator care le-a vândut către persoana juridică. Şase dintre aceste chioşcuri sunt pe teren concesionat de la primărie”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA