Cetăţean afgan salvat de poliţiştii de frontieră la Racovăţ

0
510

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au depistat un cetăţean afgan, care a încercat să intre ilegal în România. Din cauza temperaturii foarte scăzute, tânărul aflat în hipotermie a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijire de specialitate.

Ieri, în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, ca urmare a schimbului de date şi informaţii cu autorităţile de frontieră din Ucraina, au depistat, în cadrul unei acţiuni organizate în zona de frontieră, o persoană care a trecut frontiera de stat din Ucraina în România.
Persoana în cauză a fost oprită pe direcţia localităţii Racovăţ, însă din cauza stării sale de sănătate, a fost solicitat sprijinul unui echipaj medical, cetăţeanul fiind condus la spitalul Dorohoi.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean afgan, în vârstă de aproximativ 21 de an şi a trecut ilegal frontiera de stat în România, din dorinţa de a găsi un loc de muncă.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana urmând a fi preluată de autorităţile ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here