Centura orașului Flămânzi va avea 7 kilometri și este estimată la peste 12 milioane de euro

0
1788

Autoritățile locale din Flămânzi au început să lucreze la documentațiile solicitate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea unei centuri ocolitoare. Proiectul este inclus în masterplanul de transport iar lucrările vor demara în 2024.

Potrivit primarului Dan Oloeriu, centura ocolitoare a orașului Flămânzi va avea șapte kilometri și va fi împărțită în două loturi. Valoarea investiției este estimată la 12,7 milioane de euro.

“În masterplanul pe transport sunt trei obiective, drumul expres Botoșani – Suceava, șoseaua de ocolire a municipiului Botoșani și centura orașului Flămânzi. Obiectivul nostru a fost evaluat de CNAIR la 12,7 milioane de euro și înseamnă aproximativ șapte kilometri de centură ocolitoare. Intrarea pe această șosea de centură va fi după ieșirea din Frumușica, în acea curbă, se ajunge la drumul județean unde probabil va fi un sens giratoriu și continuă până la intrarea în Cotu. Vor trebui făcute și exproprieri. Partea tehnică a proiectului trebuie realizată până în 2023 și există finanțarea asigurată.

Dacă ne facem temele rapid și vom avea proiectul tehnic, avem șanse să obținem finanțarea. Această șosea de centură va fi împărțită în două loturi. Lotul unu va fi de la intrarea în Flămânzi dinspre Frumușica până la drumul județean iar lotul doi va fi de la drumul județean până la Cotu. Pe primul lot nu avem nevoie de exproprieri pentru că terenul este al nostru. De asemenea, primul lot va trece prin apropierea zonei industriale pe care o vom realiza pe o suprafață de 15 hectare, va fi și o parcare pentru camioane. Rămâne să vedem cum putem realiza lotul doi”, a spus Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, care estimează că odată realizată această investiție, valoarea terenurilor va crește foarte mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here