3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Centrul de primiri urgente de la copii risca sa fie transformat in camera de garda

spitalpediatrie upu

Compartimentul de primiri urgente de la sectia de pediatrie risca sa dispara daca Ministerul Sanatatii nu va aloca bani pentru finantarea acestuia.

Nici pana la aceasta data, oficialii de la nivel central nu au transmis un raspuns cu privire la finantarea unitatii, iar cheltuielile sunt suportate in continuare din fondurile Spitalului Judetean de Urgenta. Deci, in concluzie,  aceasta unitate ramane in continuare o povara pentru cea mai mare unitate medicala, iar in cazul in care Ministerul Sanatatii nu va bugeta CPU, acesta va fi transformat in camera de garda.

„Asteptam raspuns de la Ministerul Sanatatii daca vom fi bugetati si pe punctul de lucru de la sectia de pediatrie. Daca nu vom fi nevoiti sa transformam acel punct de lucru in camera de garda ca sa putem face si internari de zi si sa avem o justificare a banilor cheltuiti de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate”, a spus Mihaela Miler, director medical Spitalul Judetean de Urgenta.

Medicii din sectia de pediatrie sustin ca ar fi o pierdere foarte mare ca acest punct de lucru sa fie transformat in camera de garda in conditiile in care, lunar sute de copii sunt tratati de urgenta in aceast compartiment.

Anul acesta, ministrul sanatatii, prezent intr-o vizita la Botosani a spus ca acest compartiment va primi finantare. Acelasi lucru l-a afirmat si Raed Arafat, anul trecut.

La unitatea de urgente de la pediatrie lucreaza 17 angajati, iar, lunar, cheltuielile cu asistentii, medicii si medicamentele se cifreaza la aproape 100.000 de lei. Amenajarea CPU, finalizata in anul 2009 a costat aproape un milion de euro.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA