O biserică din judeţul Botoşani construieşte un centru social pentru copii

0
612

biserica preoti vlasinesti

Un nou centru social va funcţiona în judeţul Botoşani, începând de anul viitor. Acest centru va avea o capacitate de 30 de locuri, va fi destinat copiilor care provin din familii sărace sau care au părinţii plecaţi în străinătate şi va fi realizat de către o biserică din judeţul Botoşani.

Biserica din localitatea Vlăsineşti a obţinut de la bugetul statului o parte din finanţarea necesară iar primăria şi localnicii vor asigura diferena de bani. După realizarea investiţiei, finanţarea pentru funcţionarea acestui centru va fi suportată din bugetul local al comunei Vlăsineşti.

„Biserica Vlăsineşti a obţinut o finanţare pentru un centru social. Investiţia nu este pentru biserică, ci pentru un centru social care se adresează persoanelor aflate în dificultate, copiilor care provin din familii dezorganizate şi copiilor care au părinţii plecaţi în străinătate. Vor fi în jur de 30 de locuri. 80% din valoarea investiţiei este suportată de Ministerul Cultelor iar diferenţa este asigurată de primărie şi parohie. Am gândit un proiect pentru susţinerea acestui centru social”, ne-a spus Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti.