4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Centru de zi inaugurat în orașul Ștefănești. 100 de persoane vor beneficia de servicii medicale și sociale FOTO&VIDEO

Primăria orașului Ștefănești a inaugurat astăzi o investiție destinată persoanelor vârstnice. Este vorba de un centru de zi modern de care vor beneficia cel puțin 100 de persoane din orașul Ștefănești și satele arondate. La inaugurare a fost prezentă și Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Primăria orașului Ștefănești a realizat prin Programul Operațional 2014-2020, un centru de zi pentru persoane vârstnice și îngrijire la domiciliu. Valoarea investiției este de 3,5 milioane lei din care 2,6 milioane sunt fonduri nerambursabile iar diferența reprezintă contribuția primăriei. Noul centru de zi are o suprafață construită de 650 mp și include recepție, cabinet psihologic, sală pentru asistență socială, grupuri sanitare, săli de activități recreative și lucrative, sală de recuperare fitness, zonă de odihnă, o zonă de preparare și servire a mesei, zonă de îngrijire și igienă, vestiare, spălătorie, saună și jacuzzi.

Potrivit primarului Florin Buțura, cel puțin 100 de persoane vârstnice vor beneficia de acest centru de zi. În plus, tot prin acest proiect, 50 de persoane vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu.

În cadrul centrului de zi lucrează un psiholog, un asistent social, un asistent medical și un kinetoterapeut. De asemenea, au fost angajați doi îngrijitori la domiciliu, un asistent medical și un medic geriatru. Timp de trei ani, cheltuielile de funcționare a acestui centru sunt asigurate iar persoanele vârstnice din orașul Ștefănești vor beneficia de servicii gratuite.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA