23.4 C
Botoșani
joi, 18 august 2022

Centru de zi construit în comuna Păltiniș: „Timp de trei ani avem finanțarea asigurată”

În comuna Păltiniș se construiește un modern centru de zi destinat persoane vârstnice și celor din categoriile vulnerabile. Investiția este de peste 3,8 milioane de lei iar finanțarea a fost obținută prin Programul Operațional Regional.

Primăria comunei Păltiniș a demarat în în 2019 proiectul: „Înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, a unui centru de preparare și distribuire hrană și a unei unități de îngrijire la domiciliu”. Între timp, s-a reușit accesarea altui proiect prin Programul Operațional Capital Uman iar timp de trei ani vor exista fondurile necesare funcționării centrului.

„Centrul de zi ar trebui finalizat până la data de 31 iulie. Între timp, noi am mai accesat un proiect, Seniorii comunității, prin Planul Operațional Capital Uman. Deja facem angajările. Beneficiarii vor fi persoanele vârstnice și cei din categoriile vulnerabile. Va fi un centru de preparare hrană și distribuire la domiciliu. Vor beneficia 160 de persoane. în plus, la acest centru vom avea un medic, un psiholog, o zonă de socializare. E un proiect modern. Timp de trei ani avem finanțarea asigurată”, ne-a spus Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA