2.2 C
Botoșani
miercuri, 6 decembrie 2023

Centru de noapte amenajat într-un punct termic

centru de noapte (1)

Cum iarna si-a intrat in drepturi si meteorologii anunta temperaturi extreme in urmatoarea perioada, autoritatile s-au gandit sa ia masuri de urgenta pentru adapostirea oamenilor strazii.

In Botosani, exista un adapost pentru ei, dar este supraaglomerat, drept pentru care a fost deschis si un centru temporar de noapte.

Noul adapost functioneaza in incinta unui fost punct termic de pe Aleea General Avramescu, si are o capacitate de 20 de locuri, patru fiind deja ocupate.

Pana sa ajunga in centru, persoanele fara adapost vor trece mai intai prin Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, pentru a se identifica eventualele boli transmisibile.

„Adapostul are o capacitate de 20 de locuri. Deocamdata sunt patru persoane cazate si am comunicat ca adapostul este operational incepand de ieri.  Ideal este ca persoanele sa fie aduse de organele abilitate, Jandarmerie, Politia Locala, sa treaca prin Unitatea de Primiri Urgente pentru un consult sumar ca sa fim siguri ca nu sunt purtatoare de boli transmisibile”, a declarat Dorin Burlacu, sef SPLAS Botosani.

La centru, paza si serviciile de permanenta sunt asigurate de Politia Locala si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta. Toti cei care vor ajunge aici vor primi si cate o gustare.

Deocamdata Centrul de Noapte va fi deschis pana pe 9 ianuarie cu un program de functionare de la 16:00 pana la 08:00. Exista in schimb posibilitatea ca acest termen sa fie prelungit, asta in functie si de temperaturile de afara.

In aceasta iarna, trei vieti au fost luate de frigul din timpul noptii. Este vorba de oameni ai strazii care au fost gasiti in soc hipotermic.

Potrivit specialistilor, hipotermia se instaleaza atunci cand omul sta mult prea mult in frig si temperatura corpului scade. La inceput apar frisoanele, dupa care este afectata circulatia sangelui la maini si picioare, iar pielea capata o nuanta albastruie. Scade si ritmul inimii. In scurt timp, omul isi pierde cunostinta, intra in coma si poate sa faca stop cardiac.

serviciul asistenta sociala botosani1 serviciul asistenta sociala botosani centru de noapte (5) centru de noapte (4) centru de noapte (3) centru de noapte (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA