5.6 C
Botoșani
miercuri, 7 decembrie 2022

Centru de îngrijire al bolnavilor incurabili din Botoşani

News Primul centru de ingrijire paliativa a bolnavilor de cancer din Botosani s-ar putea deschide curand. Noua facilitate se va afla in subordinea Spitalului Judetean de Urgenta care va asigura si personal medical.

Pentru acest centru destinat celor ce sufera de maladii incurabile, spitalul a pregatit deja in organigrama o structura de paturi si personal medical specializat. Este vorba de 20 de paturi, dotari corespunzatoare, asistente si infirmiere. 

"Este propusa si in structura spitalului, cu 20 de paturi in zona industriala. La sfarsitul lui martie ar trebui sa primim si aprobarea de la Ministerul Sanatatii", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Locul in care va fi amplasat acest centru este chiar in fosta cladire a sectiei de distrofici din zona industriala, iar initiativa este unica la nivel local.La ora actuala, sunt multi bolnavi aflati in stadii terminale gazduiti in Spitalul Judetean de Urgenta, iar infiintarea unui astfel de centru ar ajuta foarte mult. Daca Ministerul Sanatatii da un raspuns pozitiv, centrul de ingrijiri paliative va intra in contract cu Casa de Sanatate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA